Oliwka czarna

Oliwka czarna zbierana jest na koniec sezonu, kiedy jest w pełni dojrzała. Z uwagi na jej delikatną strukturę zbierana jest ręcznie i nie nadaje się do drylowania. W dalszej obróbce poddawana jest procesowi fermentacji (kiszeniu).

Oliwka zielona

Oliwka zielona zbierana jest w pierwszej fazie dojrzewania. Posiada gorzki smak, silny aromat i nie nadaje się do jedzenia. Może być poddawana procesowi fermentacji oraz oksydacji czyli utlenianiu.

Śniadanie & Lunch

Oliwki to przede wszystkim wyśmienita i zdrowa przekąska, stanowiąca świetny dodatek do wielu potraw. Podkreślają smak białych serów, sałatek, pizzy, dań makaronowych, mięsnych oraz warzywnych, tak w zielonej, jak i czarnej odmianie.

Bogate w witaminę E

Oliwa wytwarzana z oliwek jest bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które zapobiegają rozwojowi oraz wspomagają leczenie wielu chorób. Oliwki są bogate w witaminę E, która opóźnia proces starzenia.

Rozkoszuj się smakiem

oliwki czarnej,

w słoiku, w puszczce,

słońca południa...

oliwki zielonej,

nadziewanej,

z pestką albo bez pestki,

w małym i dużym opakowaniu

L A F M E D I A

Kontakt

+48 68 385 12 80

+48/600-008-839

biuro@lafmedia.pl

Adres

ul. Dębowa 12 (daw. Kruczkowskiego)

66-131 Cigacice